Maryland Survey RFP

* * * Download copy of Maryland Survey RFP * * *

Have questions about the RFP?  Please submit your questions below by Monday, September 23, 2019.

  1. Question: Do you want to use the existing survey or can baseline questions or scales be modified if we feel they can be improved?
    Answer: The existing survey is only to provide an example of previous work. It is fully expected that the new survey will be unique to this project, although it is expected that some question will be repeated.

  2. Question: Do you want to compare results to the two previous surveys?
    Answer: An informal comparison would be helpful, but all formal reports should include data from the current survey.

  3. Question: Is the incumbent eligible to bid?
    Answer: The incumbent is no longer in business.

  4. Question: Will the initial meeting with the Steering Committee, the meeting to review the plan of operation, and the meeting to present results be in person or by phone? If in person, will they be in Hagerstown?
    Answer: It is the preference of the committee to meet in person. There may be extenuating circumstances such as illness, or inclement weather, that will allow certain participants to appear by phone or video conferencing, but the consultant will be expected to appear in-person. It is unlikely that in-person meetings will take place in Hagerstown, most likely they will take place in a more central location in Maryland.

  5. Question: Will the regular meetings with the Steering Committee be in person or by phone? If in person, will they be in Hagerstown?
    Answer: Regular meetings to check on progress, answer questions, or address concerns will have more flexibility to be done via conference call or video conferencing, but the committee reserves the right to call an in-person meeting if they deem it necessary. It is unlikely that in-person meetings will take place in Hagerstown, most likely they will take place in a more central location in Maryland.

  6. Question: Can the final report include a comparison of counties, or will each county need its own report?
    Answer: The final report should include the findings for the state as a whole, but each county should be able to easily separate out their own data in order to create customized reports and promotional materials specific to their county.

  7. Question: Will the city of Baltimore be included and considered a county equivalent?
    Answer: Yes, the city of Baltimore should be included and considered a county equivalent.


  8. Question: I noticed the previous survey was fielded via telephone. Would you be open to an electronic survey this time around?
    Answer: Yes, it will be up to the consultant to determine what they believe to be the best method to retrieve the most statistically relevant data.

  9. Question: We have done a similar project that focused significantly more on the quantitative ROI of the library system. Our methodology used economic data on the supply chain as well as a contingent valuation from patrons to estimate the library’s value. Are you interested more in public opinion of the library’s value, or a cost valuation methodology?
    Answer: We are more interested in the public opinion of the library’s value.

  10. Question: I noticed you asked for a representative sample of the population, and specifically with top-level findings to be appropriate at a regional level. Do you also require that there be a representative sample of both library patrons and non-patrons at each of these geographic levels?
    Answer: We want a statistically valid sample of the population in each county regardless of patron status.

  11. Question: What is your budget for this project?
    Answer: The budget is around $100,000.

Please enter your full name.
Please enter your title and/or Business name
Please provide a brief question. Your response will be added to the list of answers.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
randomness